Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

"ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ" ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ 2ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ-1ο ΕΚ ΒΟΛΟΥ



Στο πλαίσιο της έκθεσης «Μέρες Ραδιοφώνου» θα παρουσιαστεί ομιλία του κ. Κων/νου Αμυγδαλίτση (Ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, υπεύθυνος του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού 1ου ΕΚ Βόλου) με θέμα:

«Η διαχρονική συμβολή του ραδιοφώνου στην εκπαίδευση.
Η περίπτωση του Δικτυακού Ραδιοφώνου του 1ου  ΕΚ Βόλου»

Εκτός αυτού, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (2ο ΕΠΑΛ) Νέας Ιωνίας και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (1ο ΕΚ) Βόλου εκθετουν τα παρακάτω :
1.     Μία διάταξη αποτελούμενη από:
·        πομπό-δέκτη ΑΜ (μεσαία)
·        γεννήτρια ακουστικών και RF
·        παλμογράφο
·        μίκτη και μικρόφωνο
Στο σύστημα φαίνονται διακριτά όλες οι βαθμίδες, απεικονίζεται το ακουστικό και το διαμορφωμένο σήμα στο παλμογράφο και μπορεί να δει κάποιος τη φωνή του να διαμορφώνεται.

2.     Έναν  Η/Υ που θα προβάλει την ιστοσελίδα του web radio με δυνατότητα ακρόασης του Δικτυακού Ραδιοφώνου του 1ου ΕΚ Βόλου - http://radio.mysch.gr
3.     Το στοιχειώδες ραδιόφωνο. Η διάταξη αποτελείται από ένα πηνίο και μία δίοδο και λειτουργεί χωρίς μπαταρίες. Το αναφέρει και ο Μανώλης Γλέζος στην περιγραφή του από την εποχή του ’40, όταν μπήκαν οι γερμανοί στην Αθήνα.
4.     Έναν πομπό FM με λυχνία el 504, ό,τι δηλαδή χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι πειρατές τη δεκαετία του '80 (απόλυτα λειτουργικό).
5.     Ένα μικρό έντυπο με στοιχεία των προαναφερθέντων σχολείων και ένα απλό γλωσσάρι των τεχνικών όρων του ραδιοφώνου.

Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της ομιλίας θα ανακοινωθεί σύντομα, μαζί με το γενικότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της έκθεσης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου